Musikk & film

Husk...

...

...

...

...

...

...

...

...

 

... 

...

 

...

 

...

 

 

Animasjonsfilm - grunnlovsjubileet


Animasjonsfilm til grunnlovsjubileet - 2014

I Skattekista barnehage har vi hatt fokus på grunnlovsjubileet første halvår i 2014. I den forbindelse har vi brukt prosjektarbeid som metode for å fordype oss i temaet. Gjennom dette arbeidet har barna vært innom mange av rammeplanens fagområder. Det har vært et prosjekt som har samlet barnegruppa, og skapt en følelse av samhold, fellesskap og demokrati, i grunnlovens ånd. Det har hele tiden vært prosessen som har vært vektlagt, og barna har laget alt av kulisser. Eidsvollsbygningen, riksforsamlingssalen, benker, og dukker. Tore Audun Serkved, som jobber i Skattekista har skrevet sangen, hatt korøvelser med barna, og rigget til et livestudio i garderoben hvor vi tok den opp. Han har også hatt snekkergruppene med barna, hvor de har laget benker, flaggstenger og trapp. Simen Pedersen har hatt ansvaret for å lage Eidsvollsbygningen og dukkene sammen med barna, og er også den som har tatt alle bildene til filmen.


 

Hensikten med dette prosjektet har vært at barna skal få kunnskap om Norges historie, om demokrati, og hva grunnloven har betydd for Norge. Prosjektet har fungert som et felles tredje som har samlet barn og voksne rundt noe betydningsfullt, og produktet har blitt denne animasjonsfilmen som vi alle er kjempestolte av å kunne vise frem.

 

"Herfra til månen"


CD "Herfra til månen" - 2011

Med stolthet og glede inviterer vi deg inn i vårt musikalske verk "Herfra til månen" - et unikt samarbeidsprosjekt mellom barn og voksne i Skattekista barnehage.

Alle tekstene har kommet til over en periode på 3 år, hver og en har sin spesielle historie. Noen av tekstene har blitt til som avslutning på prosjektarbeider og andre har kommet til ved lek med ord, fantasi og tøys og tulleri. Voksne har hjulpet til med å binde barnas utsagn sammen til sangtekster og til slutt satt melodi til.


Målet med å lage en cd var å gjøre stor stas på barnas tekstskaping og prosjektarbeid, befeste Skattekistas musikkultur, skape stolthet blant barn, foreldre og personalet, heie på glede, samhold, tøys og tullerier + at vi ønsket å dele våre flotte sanger med nettopp DEG!

55 barn i alder 2-6 år har vært delaktige i hele prosessen fra tekst og melodiskaping, til øvelser, og til slutt møysommelig studioarbeid. Barna i Skattekista har nå førstehånds kunnskap om hvordan en cd blir til.


For å få alt dette til er det helt avgjørende med engasjerte, begeistrede og kunnskapsrike voksne som bidrar med hele seg sammen med barna. I en slik prosess er det mange ulike arbeidsoppgaver som skal utføres. Alle arbeidsoppgaver, bortsett fra mastring, har blitt utført av peronalet i Skattekista barnehage.


"Her er vi! "


CD "Her er vi!" - 2005

Et forrykende samarbeid mellom barn og voksne i Skattekista barnehage.


Med utgangspunkt i at vi ønsket oss et enda større fokus på musikk startet vi prosessen med å realisere drømmen om å lage egen cd-plate.

Humor, pågangsmot, kreativitet og oppriktig engasjement fra alle er nøkkelen til suksess, og vi er kjempestolte av det vi sammen har fått til. Barna har selv valgt ut sangene, og de har øvd flittig både hjemme og i barnehagen. De har gledet seg til å synge i et ordentlig lydstudio, og oppgaven ble bestått med glans.

Denne plata er herlig sjarmerende...


Skattekista barnehage    I    Bakåsveien 27    I    3265 Larvik


Åpningstider:  07:30 - 16:30Copyright © 2014 Skattekista barnehage - Alle rettigheter